Jdi na obsah Jdi na menu
 


O mě ...

img_20230629_131258_387.jpg

Foto Sára Mašínová

Dlouho jsem si byla jistá, že bych se jednou v budoucnu chtěla zabývat správním právem. Správní právo mě bavilo, a nastudovat ho nebylo pro mne zase tak těžké. A to navzdory tomu, že si věřím pouze v oblasti správní organizace, a správnímu řízení a zvláštní části až do té míry nerozumím. Navzdory tomu se  momentálně ve svém studiu věnuji správnímu právu.

Trestní právo mě bavilo chvilku, až jsem se ho rozhodla nastudovat. Zjistila jsem ale, že je v něm omezený počet informací a že když se naučíte všechno, tak pak vyřešíte všechny případy.

Občanské právo, to alespoň výzva! Je tam spousta informací k nastudování, rozumět soudnímu procesu je samo o sobě těžké. Je tam spousta případů, které jsou rozličné. Judikatura se stále mění. A samotný občanský zákoník má přes dva tisíce paragrafů.

O to zábavnější to je!

Jmenuji se Sára Mašínová a Právnickou fakultu Univerzity Karlovy jsem začala studovat v roce 2009. Studium jsem neúspěšně ukončila v pátém ročníku v půlce desátého semestru, před státnicemi, kvůli paradoxně klauzurní pracím, z občanského a obchodního práva, které se tehdy již řídily novou úpravou. Tehdy mě občanské právo nebavilo, dnes bych již byla z klauzurních prací nadšená.

Po ukončení Právnické fakulty jsem si dala pauzu se čtením. Byla dlouhá, během té doby jsem dělala různé věci - vyšívání, háčkování, pletení, a šití (někdy mohu ukázat to, co jsem vyrobila), a číst jsem začala až před měsícem o třicátých druhých narozeninách. Začala jsem právními dějinami, pak teorií práva. Třetí, co mě napadlo, bylo občanské právo. Okamžitě jsem se zamilovala, a rozhodla jsem se stát se civilní právničkou a advokátkou... ale to se mi nezdařilo.

Vypadá to, že se přece jen navždy budu věnovat správnímu právu...

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář